Sjekk hvor du kan fylle ren diesel

– Vi står foran tidenes båtsommer, og da vil vi applaudere alle tiltak som kan være med på å redusere antall havarier, sier Hasse Lindmo, direktør kommunikasjon og bærekraft i Redningsselskapet.

Rendiesel.no fortsetter kartleggingen og godkjenning av marinaer langs kysten. Fra Halden i sør til Namsos i nord har rendiesel.no sine teknikere vært ute for å kontrollere og godkjenne marinaer.

– Den norske kystlinjen er lang og det er et stort antall utsalgssteder for drivstoff som båtfolket fyller på. Vi jobber på spreng for å få kartlagt flest mulig før sommerferien starter. På rendiesel.no vil leserne kunne finne oppdaterte lister, sier Thomas Høyer fra rendiesel.no.

REN DIESEL i TRØNDELAG. Daglig leder Geir Blakstad i Blakstad Olje sørger for å ha ren diesel på tanken.

En av rendiesel.no sine nye medlemmer er Blakstad Olje i Trøndelag. På Kirksæter Marina har Blakstad Olje en av sine ubemannede stasjoner som selger diesel. Å tilby kundene ren diesel er viktig og de setter pris på at rendiesel.no sin kartlegging.

– Vi ønsker alle tiltak som er med på å holde oss som tilbydere av drivstoff på tå og hev velkommen, sier daglig leder i Blakstad Olje, Geir Blakstad.

– Vi ser frem til et godt samarbeid med rendiesel.no hvor vi skal få utført jevnlige prøver slik at båtfolket kan være trygge på å få ren diesel på våre tanker rundt om i Trøndelag, sier Blakstad.

Redningsselskapet forbereder seg på en sommer med mange på sjøen.

– Vi står foran tidenes båtsommer, og da vil vi applaudere alle tiltak som kan være med på å redusere antall havarier. Rendiesel.no er et tiltak som gir renere drivstoff til båtfolket og dermed også reduseres andelen motorhavari som skyldes uren diesel, noe som Redningsselskapet opplever rett som det er, sier Hasse Lindmo, direktør kommunikasjon og bærekraft i Redningsselskapet. Han understreker viktigheten av å ha gode rutiner som begrenser risikoen for havari.

– Vi oppfordrer alle dieselbåteiere til å sjekke sin nærmeste marina for å sikre at de fyller renest mulig diesel. I kombinasjon med rengjorte tanker, gode filtre og jevnlig ettersyn av motor, vil det bidra til å trygge båtturen, og forebygge driftsstans grunnet uren diesel, sier Lindmo.

Du finner oversikten over rene marinaer her!