Tusenvis bruker rendiesel.no kartfunksjon

– Motorstopp, uansett årsak, på sjøen kan få katastrofale følger – og i verste fall tap av liv. Derfor bruker jeg kartet på rendiesel.no til å planlegge hvor jeg skal tanke. Da er det potensielt mindre fare for motorstans, sier Harald Helgheim.

Rendiesel.no har blitt en del av mange båteieres ruteplanlegger. De vil heller fylle der de vet det er god kvalitet enn å satse på tilfeldig bunkring på steder hvor de ikke kjenner dieselkvaliteten.

I løpet av juli steg bruken av kartfunksjonen på rendiesel.no betraktelig.

– Flere tusen båtfolk benyttet seg i juli av kartfunksjonen til å sjekke hvor nærmeste rendiesel.no godkjente marina befant seg, noe som viser at dette er en nyttig tjeneste. Nå jobber vi for å få enda flere marinaer registrert, sier Thomas Høyer i rendiesel.no.

KARTFUNKSJON: På rendiesel.no får en oversikt over de godkjente marinaene. Fra Halden langs kysten til Rørvik i Trøndelag.

Kvalitet fremfor pris
I sommer har Harald og familien vært på båtferie i Oslofjorden med sin Joda 370 Sport.

– Selv om jeg har 2×420 liters tanker er kvaliteten på dieselen viktigere enn prisen. 

– Jeg ønsker å fylle tanken fra marinaer /tankanlegg som er godkjent av rendiesel.no, slik at jeg er sikker på at det som havner i dieseltanken er ren diesel. Det gir en trygghet å vite at dieselen er ren, når du er ute i grov sjø, understreker Harald.

Dieselanlegget på Oppegård Båtforening er godkjent av rendiesel.no.

Gode rutiner
Harald er klar på at det i tillegg til å fylle ved en godkjent marina også er viktig å ha gode vedlikeholdsrutiner.

– Jevnlig vedlikehold av motor og drivlinje regner jeg med alle som fører båt er opptatt av, men mange av de jeg har snakket med glemmer dieseltanken. 

Gjennom flere års bruk av båten, og tanking fra ulike tankanlegg er det nærmest umulig å kjenne til om en har påfylt dieseldyr, eller forurenset diesel på tanken. Det skal en svært liten mengde vann til før en skaper ytterligere vekstvilkår for dette, forklarer den bevisste båtføreren og legger til:

– Jeg vil samtidig oppfordre alle til å montere tappekran i bunnen av forfilteret sitt, om de ikke har dette fra før. Da er det enkelt å tappe ut en liten prøve som kan gi en «helseindikasjon» på tanken. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *