Kommentar til ‘Storm i Dieselglass’

Jeg har lest artikkelen om utfordringer med ‘ren diesel’ og hendelsen med diesel-kunden hos Hankø Marina.


Vi er enig i drivstoff er komplisert, og da spesielt diesel. Der fødes, vokser og koser dyra seg i sjiktet mellom vann og diesel. Derfor har organisasjonen ‘Ren Diesel’ absolutt sin misjon i sine mange kontroller og prøvetakinger.

Nå er det slik at disse dyra også oppstår og trives i din dieseltank. Like viktig for marinaene å holde rene tanker, er det at du også har ren tank. Dette kommer du ikke rundt; har det går et par år, må tanken rengjøres. Slurves det her, må driftsforstyrrelser påregnes. Sånn er det bare.

Til deg som startet denne saken med Hankø Marina stilles spørsmålet: Hvor sikker er du på at din tank var helt ren før du tanket hos Hankø Marina? Er du sikker på at ja, det var den, ja da faller jo mistanken på marinaen. Hvis du derimot ikke er helt sikker på at tanken din faktisk var helt ren, ja da er beskyldningen grunnløs, og ikke bare det, den er svært uheldig.

Man skal være klar over at om det er en del grums i tanken i båten kan motoren fortsatt få tilstrekkelig tilførsel. Men under fylling kan dette virvles opp. Da er det ditt-, og ikke marinaens grums, som setter igjen filtret.

Marinaene / stedene der du får kjøpt drivstoff er viktig for oss som farter langs kysten i båt. Det er ingen selvfølge at de faktisk er der. De må gjøre det veldig godt i juni, juli og august for at de skal kunne overleve til sesong. Tjener de ikke tilstrekkelig med penger, stenger de butikken. Noe jeg aller minst ønsker er å begynne å bære 20 liters kanner ut på brygga og fylle i båten fordi jeg får ikke kjøpt drivstoff i rimelig nærhet langs sjøen.

Det marinaene aller minst trenger er feilaktige beskyldninger om tvilsomt drivstoff. Du kan heller si når du er innom og fyller: ‘Takk for at du fortsatt er her, båtlivet mitt ville bli svært annerledes om du legger ned virksomheten!’

Med vennlig hilsen
Finn Møller, Gjettum
PS: Nei, jeg har ikke noen interesser noen marina, jeg er bare en fornøyd bruker.

Les den opprinnelige saken her: Storm i dieselglass